Een aantal leden van Plaisir Courtois vormt een optredensgroep die regelmatig historische dansoptredens verzorgt. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een optreden in een verzorgingsingstehuis, op een feestavond van een vereniging of op een historische markt.

Wat bieden wij?

Wij hebben een uitgebreid repertoire van historische dansen zoals deze vroeger aan de Europese hoven werden uitgevoerd. U kunt daarbij denken aan een krachtige zwaarddans uit de Renaissance, een barok menuet met verfijnd voetenwerk of een zwierige en romantische weense wals. Tijdens de optredens dansen wij in kostuums die passen bij de periode en laten we de bijbehorende etiquette zien om de historische sfeer zo goed mogelijk neer te zetten.

Wij kunnen verschillende soorten optredens verzorgen, al naar gelang uw wensen. Zo brengen we bijvoorbeeld een negentiende-eeuws bal bij u thuis, vol verloren gegane wellevendheid en romantiek. Op muziek van Strauss laten wij u een nieuwjaarsbal beleven of nemen wij u mee naar de gezellige winterse Dickenssfeer. Rond Koningsdag geven we het bal een oranje tintje. Desgewenst kunnen we tijdens het optreden ook uitleg geven over onze kostuums of de geheimen van de waaiertaal laten zien.

Een optreden boeken bij Plaisir Courtois kan al vanaf €225 exclusief reiskosten (à € 0,60/km) voor 2x20 minuten dans. Een langer optreden is uiteraard ook mogelijk. We kunnen in een optreden meerdere soorten kostuums laten zien, dan is een omkleedpauze van ca. 30 minuten nodig. Ook kunnen wij uw evenement opluisteren door in historische kostuums te flaneren of een workshop historische dans te geven.

Heeft u interesse in een historische dansvoorstelling verzorgd door Plaisir Courtois? Vul dan het reactieformulier in en maak uw wensen kenbaar of neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor vragen kunt u bellen naar Menno de Vries (nul-zes-53344558). We zullen u dan nader informeren over de mogelijkheden en tarieven. In overleg worden de stijlperiode(s) en duur van het optreden bepaald. We proberen daarbij altijd zo veel mogelijk aan uw wensen tegemoet te komen.

Klik hier voor de Algemene Voorwaarden.

i-pFCG7G4-M.jpg

Foto: Marga Buitendijk