Optreden boeken?
Plaisir Courtois voert u mee naar het verleden. Bent u geïnteresseerd in een optreden, kijk dan hier:

www.plaisircourtois.nl/optredens

Donateur worden?
Als u Plaisir Courtois wilt steunen en op de hoogte wilt blijven, dan kunt u donateur worden. Voor een minimale bijdrage van €15 ontvangt u 2 à 3 keer per jaar onze nieuwsbrief en heeft u gratis toegang tot de jaarlijkse historische dansvoorstelling.

mail naar: info@plaisircourtois.nl

Eens uitproberen?
Als je benieuwd bent of hofdansen iets voor je is, kun je altijd langskomen op een oefenavond om eens te komen kijken. Hier vind je de informatie:

www.plaisircourtois.nl/dansles

Plaisir Courtois is een hofdansvereniging in Groningen, bestaande uit een groep enthousiaste mensen, die zich bezighoudt met het levend houden van historische dansen zoals die vroeger aan de Europese hoven werden uitgevoerd. Tijdens optredens dansen wij in bijhorende kostuums, gemaakt volgens authentieke patronen en gedragen we ons naar de etiquette van die tijd.
De dansen komen uit verschillende periodes:

  • Renaissance
  • Barok
  • Weense periode (19e eeuw)

 

 

Bij Plaisir Courtois wordt gedanst in verschillende historische kostuums, grotendeels zelf gemaakt aan de hand van authentieke patronen en modellen. Deze kostuums zijn verbonden met de periode waaruit de dansen stammen, te weten Renaissance, Barok en Weense periode (19e eeuw). De namen van de stijlen komen veelal overeen met de stromingen in de kunstgeschiedenis. Vooral op schilderijen is goed te zien wat mensen in een bepaalde periode droegen.

 

Per periode is hieronder aangegeven welke aspecten Plaisir Courtois gebruikt voor haar kostuums. Ook zijn per periode een aantal foto's te zien van de betreffende kostuums. Voor meer foto's verwijzen wij naar het fotoalbum en onze Facebookpagina.

 

Subcategorieën