Als je nieuwsgierig bent of hofdansen iets voor je is, kom dan eens langs op dinsdagavond.

19.00 - 20.00 UUR

De Witte Schuit, Timpweg 3 Groningen

  • gezellige groepsdansen
  • geen danspartner nodig
  • 1 jaar dansen voor maar € 65,-
  • De meeste leden zijn tussen de 30 en 50 jaar; voor nieuwe leden hanteren we een maximale instapleeftijd van circa 50 jaar. 

De Witte Schuit.png

 

De dansen komen uit de 15e tot de 19e eeuw. Het zijn allemaal groepsdansen, maar onderling zijn ze erg verschillend van vorm en muziek. Er is dus genoeg variatie. Dat is leuk voor wie nog nooit gedanst heeft, maar ook voor een ervaren danser!

Tijdens de lessen zijn er genoeg hulpvaardige ervaren dansers die je helpen, bijvoorbeeld door je in te fluisteren welke kant je ook alweer op moet. Door die ontspannen sfeer is het helemaal niet erg om soms een paar foutjes te maken.

Een danspartner is niet nodig, want je danst elke keer met iemand anders. Maar als je nog mensen kent, die het ook leuk vinden om deze dansen eens uit te proberen, of die gewoon willen kijken: neem ze gerust mee!

Er zijn jaarlijks 3 gratis proeflessen, waarbij telkens een andere dans wordt aangeleerd. Na de proeflessen zijn er nog 5 gratis danslessen, die meer lijken op gewone lessen. Daar worden namelijk ook dansen van de weken ervoor herhaald of uitgebreid. Per les worden 2 of 3 dansen gedanst. Pas na deze 3 + 5 lessen hoef je te beslissen of je lid van de dansvereniging wordt. Als je lid wordt, dan betaal je tot met juni maar € 65,-.

dansles poortjes.JPG67477280_2631663123510889_5026396494182219776_o.jpg

 

Naast de lessen zijn er ook gezellige activiteiten voor wie daarvoor tijd en zin heeft, bijvoorbeeld samen muziek maken, naar een museum gaan, DVDs kijken of Sinterklaas vieren.

Wil je na het eerste jaar doorgaan met dansen, dan hoef je de volgende jaren maar € 80,- te betalen om van september tot met juni te dansen. Over het algemeen is het dan mogelijk naast het eerste uur (met nieuwe dansen) ook het tweede lesuur met iets moeilijkere dansen mee te dansen.

De kosten zijn zo laag, omdat onze vereniging een vrijwilligersorganisatie is zonder betaalde krachten. Ook de dansdocenten krijgen daarvoor niet betaald. Ze geven les omdat ze het leuk vinden.

Ervaren dansers geven ook dansoptredens. Dat gebeurt dan in kleding uit de tijd van de dans, meestal in Renaissance-stijl (15e/16e eeuws) of in Weense stijl (19e eeuws).

Beginners kunnen aan het einde van het eerste cursusjaar met hun eerste optreden meedoen.

Elk jaar wordt in juni in de stad Groningen een historische dansvoorstelling gegeven waar de hele vereniging aan meedoet en waar je ook familie en vrienden voor kunt uitnodigen. De vereniging heeft historische kleding in de juiste stijl, die je aankunt tijdens het optreden. Je hoeft dus geen outfit te kopen.

De meeste leden zijn tussen de 30 en 50 jaar. De maximale instapleeftijd is ca. 50 jaar.

De danslessen voor beginners zijn op de dinsdagavonden van 19.00 – 20.00 uur in De Witte Schuit, Timpweg 3 in Groningen.

Tot dan?

Je bent van harte welkom!